Субота, 27.04.2024, 00:04Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

     З нагоди святкування Дня Незалежності України, працівниками Національного природного парку «Нижньосульський» (далі НПП) було проведено природоохоронну акцію «Живи без шкоди для природи»  (про умови проведення даної акції повідомлялося раніше). Акція проводилась по узбережжю р. Сула в районі с. Чутівка, Оржицький р-н., Полтавської обл., від 1 до 2 дамби (територія НПП).

     Під час акції були впорядковані  місця відпочинку на побережжі р. Сула, зібрано та вивезено сміття, встановлено інформаційні знаки тощо.

     До прибирання та облаштування території активно приєднались відпочиваючі. Було дуже приємно, що всі з ким довелося працювати працівникам НПП під час акції позитивно відгукувались про роботу уст ... Читати Далі »

Переглядів: 562 | Додав: Oxana | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

   Інформація про наміри щодо будівництва греблі на р. Сула в околицях с. Тарасівка Оржицького району на нашому сайті  висвітлювалась 04.06.15 р. Як згадувалося раніше засідання технічної ради, яка була створена для координації дій з цього питання, відбулося 16.07.15 р. у м. Полтава в приміщенні Полтавського обласного управління водних ресурсів, де головним інженером Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «Дніпрогідроводгосп» В.В.Дем’яновим був представлений проект гідроспоруди та моста. Нещодавно, а саме 19.08.15 р. в смт. Оржиця Полтавської обл. прибула група фахівців з даної установи під керівництвом провідного науковця Барановського Бориса Олександровича, з метою розробки обґрунтування, щодо будівництва даного шлюзу.

   Робота науковців розпочалася з розширеної наради в Оржицького голови РДА Симоненка В. Г. На нараді також були присутні: в. о ... Читати Далі »

Переглядів: 503 | Додав: Oxana | Дата: 21.08.2015 | Коментарі (0)

     Національний природний парк «Нижньосульський» (далі НПП) з задоволенням продовжують відвідувати туристи з різних куточків України, того більше навіть країн, адже територія НПП манить насамперед незайманою і дивовижною природою.

     Так, нещодавно гості з міста Лубен, Харкова, Чернівців завітали на екологічну стежину «Подорож до озера Судевське».

     Маршрут пролягає в околицях с. Худоліївка Семенівського району Полтавської області. Маршрут репрезентує  природний заплавний    комплекс на лівому березі р. Сула в її пониззі,  у складі якого заплавні луки (псамофітні, справжні, засолені, заболочені та  засолені), ліси (вільшняки, вербняки), водойми (озеро старичного типу, болота) та   псамофітний боровий комплекс.

     Свій початок екскурсія бере від еколого-освітнього центру НПП де було розказано про п’ятирі ... Читати Далі »

Переглядів: 499 | Додав: Oxana | Дата: 18.08.2015 | Коментарі (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 липня 2015 року до працівника  відділу екологічної освіти, фахівця з туризму, 

Національного природного парку «Нижньосульський» (далі-НПП), Козлова Миколи Івановича, звернулась родина Волошина Валерія Миколайовича з с. Тукали Семенівського р-ну і повідомили його про свою знахідку.

Декілька днів раніше неподалік села Тукали родиною був знайдений молодий хижий птах, який ще не літав. Родина прийняла рішення забрали птаха додому, для того щоб виростити. Зрозумівши згодом, що вони з цим завданням невпораються, вирішили  передати птаха розташованій неподалік природоохоронній установі &nda ... Читати Далі »

Переглядів: 652 | Додав: Julya2 | Дата: 13.08.2015 | Коментарі (1)

Адміністрація національного природного парку «Нижньосульський» вкотре звертається до відпочиваючих на території Парку з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах та інших місцях відпочинку під час спекотних літніх днів. що має пожежонебезпечний характер та забороняє розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду, відвідувати хвойні насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, самовільно спалювати рослини та їх залишки тощо.
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення на громадян накладається штраф у сумі від 170 до 340 гривень, а на посадових осіб від 850 до 1190 гривень. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб від 1190 до 1700 гривень.
Крім того, при притягненні винних осіб до ... Читати Далі »

Переглядів: 482 | Додав: ksysha | Дата: 12.08.2015 | Коментарі (2)


08.08.2015року відбулося відкриття полювання на пернату дичину в Семенівському (Полтавської обл.) та Чорнобаївському  (Черкаської обл.) районах.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», ст. 16, 18, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п.п. 4.2.1. – 4.2.4. п. 4 Положення про національний природний парк «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №435 від 04.11.2011року на всій  території Парку полювання суворо заборонено.

 На превеликий жаль це не стало завадою для деяких любителів пополювати. В даних районах (Семенівському (Полтавської обл.) та Чорнобаївському  (Черкаської обл.). на території національного природного парку «Нижньосульс ... Читати Далі »

Переглядів: 611 | Додав: ksysha | Дата: 11.08.2015 | Коментарі (1)

Квітує веселими барвами літо. Усі ми любимо відпочинок біля водойм. Уже давно жителі та гості Семенівського та Оржицького районів люблять відпочивати в облаштованих місцях відпочинку біля берегів річки Сула.
У рамках виконання заходів по благоустрою території Парку, працівниками відділу рекреаційного та господарського забезпечення, службою державної охорони, було впорядковано нові місця для відпочинку, а саме побудова дерев’яних альтанок.
Шановні,відпочиваючі! Завітавши на відпочинок, зверніть увагу на добрі наміри та справи природоохоронників. Цінуйте працю майстрів! Вчіться берегти те, що маємо, застерігайте руйнуванням. Тільки всі гуртом, громадою, ми зможемо попередити і зупинити вандалізм.

ПРИЄМНОГО ВІДПОЧИНКУ!

Переглядів: 450 | Додав: ksysha | Дата: 10.08.2015 | Коментарі (2)


    Вже стало традицією для мисливців, що друга субота серпня свято відкриття літньо-осіннього мисливського сезону полювання на пернату дичину. Цього річ в Оржицькому та Глобинському р-н. (Полтавської обл.) сезон відкриття полювання відбудеться 01.08.2015р., Семенівському р-н., (Полтавської обл.) та Чорнобаївському р-н., (Черкаської обл.) 08.08.2015р.
    Адміністрація Парку наголошує, що на території Національного природного парку «Нижньосульський», що входить до складу природно-заповідного фонду України та в межі якого входять землі Чорнобаївського району Черкаської області, Оржицького, Глобинського, Семенівського районів Полтавської області ПОЛЮВАННЯ СУВОРО ЗАБОРОНЕНО НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ.
   Також, нагадуємо, що порушення правил полювання є адміністративним правопорушенням ст.85 ч1,2 КУпАП, а саме полювання в забороненому на те місці (територія НПП «Нижньосульський») тягн ... Читати Далі »

Переглядів: 559 | Додав: ksysha | Дата: 29.07.2015 | Коментарі (1)

    З 13 липня по 20 липня 2015 року в Національному природному парку «Нижньосульський» проводили дисертаційне дослідження аспірантка Інституту географії НАН України Сплодитель Анастасія Олегівна (проводила, опис ґрунтових розрізів, відбір зразків ґрунту у типових ландшафтних умовах досліджуваної території),  та її науковий керівник, стариший науковий співробітник Інституту георграфії НАН України  Сорокіна Людмила Юріївна (проведення польових ландшафтознавчих робіт з комплексним аналізом природних умов досліджуваної території, опис та аналіз ґрунтових розрізів, відбір зразків ґрунту у типових ландшафтних умовах).

    Об’єктом  дослідження – стали ландшафтні комплекси  НПП «Нижньосульський» та їх окремі складові, зокр ... Читати Далі »

Переглядів: 680 | Додав: Julya2 | Дата: 27.07.2015 | Коментарі (0)

       23 липня 2015 року, при черговому дослідженні території НПП, а саме озера Судебського та р. Сула в районі с. Матвіївка Семенівський район (поблизу заповідної зони тереторії НПП), науковцями парку був зареєстрований новий для фауни парку вид плазуна а саме:  Вуж водяний Natrix tessellata, який до цього часу був лише «міфом» території, а фактично ніхто із науковців цього плазуна в парку не бачив.

     Неодноразово працівники парку чули від місцевиж жителів такі вислови: «….на Сулі з`явились водяні гадюки…». Що стосується гадюк, то вона може жити неподалік від води, може грітися на каменях у деякому віддаленні від водних об’єктівГадюка, дуже непогано плаває, але ніколи, не полює у воді! ... Читати Далі »

Переглядів: 652 | Додав: Julya2 | Дата: 27.07.2015 | Коментарі (2)

« 1 2 ... 64 65 66 67 68 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz