Понеділок, 29.04.2024, 16:53Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

17 липня 2015року в Національному природному парку «Нижньосульський» за участі контролюючих служб та органів місцевого самоврядування у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998року №1340 «Порядку обліку, зберігання, оцінки, конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним», було проведено  утилізацію майна (заборонених знарядь лову) прийнятого на зберігання адміністрацією НПП «Нижньосульський»  безгосподарського та господарського майна   за актом опису.

         Всього за період  з 04.07.2014р. – 14.07.2015р. інспектори служби державної охорони парку було вилучено 15 кілометрів 404м. сіток.

      & ... Читати Далі »

Переглядів: 672 | Додав: ksysha | Дата: 20.07.2015 | Коментарі (1)

    Інформація про наміри щодо будівництва греблі на р. Сула в околицях с. Тарасівка Оржицького району на нашому сайті  висвітлювалась 04.06.15 р. Засідання технічної ради, яка була створена для координації дій з цього питання, відбулося 16.07.15 р. у м. Полтава в приміщенні Полтавського обласного управління водних ресурсів. На розгляд присутніх, головним інженером Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «Дніпрогіпроводгосп» В.В.Дем’яновим, був представлений проект гідроспоруди та моста з детальною викладкою геотектоніки даної місцевості, особливостей гідрологічного режиму ріки та перспективні проектні можливості будівництва. Найбільш жвавими в обговоренні були питання, що стосувалися перспективного рівня води, площі затоплюваної території, стану (наповнюваності) ріки нижче греблі, можливості проходу риби на нерест через дану споруду тощо. Згідно проекту рівень води буде піднято лише  на 70 см ... Читати Далі »

Переглядів: 648 | Додав: Oxana | Дата: 18.07.2015 | Коментарі (1)

     10 липня 2015 року в НПП «Нижньосульський» було заплановано  V засідання Науково-технічної ради. В зв’язку з неможливістю приїзду більшості членів на засідання Науково-технічної ради за адресою вул. Леніна, 128, смт. Оржиця, Полтавської обл., та виконання доручення Міністерства екології та природних ресурсів № 514-9/5357-15 від 14. 05. 2015, адміністрацією НПП було прийняте рішення про проведення засідання в дистанційному режимі. Всі матеріали, щодо розгляду порядку денного були  направлені всім членам НТР для ознайомлення, внесення змін та доповнень.

       По даних питаннях були прийняті відповідні рішення:

  1. Затвердити запропоновані зміни до Проекту організації території Національного природного парку «Нижньосульський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його приро ... Читати Далі »
Переглядів: 467 | Додав: ksysha | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Сула – річка в Україні, в межах Сумської області (Сумський, Білопільський, Недригайлівський, Роменський р-ни) та Полтавської області (Лохвицький, Лубенський, Хорольський, Оржицький, Семенівський, Глобинський р-ни). Ліва притока Дніпра (басейн Чорного моря). Сула бере початок на південно-західних схилах Середньоруської височини, далі протікає Придніпровською низовиною. Тече спершу на захід, згодом поступово повертає на південний захід і південь. На проміжку від гирла Лохвиці до міста Червонозаводське річка тече на схід, після чого різко повертає на південний захід; у пригирловій частині тече на південь. Впадає до Дніпра (у Кременчуцьке водосховище) на захід від села Дем'янівки.
Раніше річка Сула була найчистішою річкою, її береги були чисті, доглянуті, засаджені вербами. Споконвіку люди селилися біля води, тією чи іншою мірою пов'язуючи з нею своє життя. Щ ... Читати Далі »

Переглядів: 633 | Додав: ksysha | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (5)

     Ось уже багато років поспіль учні Криворудської ЗОШ I-III ст. приїжджають влітку на відпочинок до Худоліївського лісу та озера Судевське.

     Так і цього року не порушуючи традицію учні на чолі з директором школи Бабарикою П. М. та вчителем екології, науковим співробітником РЦ «Криворудський» Полтавської обласної ради Бабарикою В.Г. вирушили в туристичний похід «Худоліївка - 2015», який проходив з 7 по 11 липня. Гостем даного заходу стала професор О. М. Байрак директор Центру заповідної справи державної екологічної академії .

     За цей час діти прийняли участь в змістовних екскурсіях проведених по території Національного природного парку «Нижньосульський» працівниками відділу екологічної освіти ... Читати Далі »

Переглядів: 426 | Додав: Oxana | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

В природі завжди доброта і ласка.
Цікавтесь, придивляйтеся усі.
І бережіть, любіть природу-диво.
Вона натхнення щедро роздає.
І проживете радісно, й щасливо,
Бо загадка у ній і сила є.

Наша природа – багата та різноманітна. У нас є просторі степи, луки й густі ліси, бурхливі річки та спокійні озера, на просторах ростуть безліч видів рослин та водиться величезна кількість тварин. Змінюються пори року – і кожна з них дарує нам свою особливу красу.

Найтепліша та найблагодатніша пора року - це, звичайно ж, літо. Влітку вся природа живе на повну силу. Зеленіють дерева, на них зріють соковиті плоди. Цвітуть квіти на клумбах, у полях та на луках. Тварини та птахи ... Читати Далі »

Переглядів: 640 | Додав: Julya2 | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (5)

 

Для працівників відділу екологічної освіти Національного природного парку «Нижньосульський» стало доброю традицією відвідувати комунальний дитячий оздоровчий табір «Світанок», с. Наріжжя, Семенівського району Полтавської обл.

Метою еколого-освітньої бесіди, стало закликати підростаюче покоління до охорони природи та раціонального використання природних ресурсів.

Кожного разу діти з цікавістю та захопленням знайомляться з діяльністю Парку. В ході проведення екологічної бесіди  були використані фотоматеріали, що розширило кругозір дітей про флору, фауну та діяльність Парку.

По закінченні бесіди, всі діти щиро дякували за цікаво проведений час, та були й такі, які в подальшому виявили бажання отримати професію природоохоронника.

 

... Читати Далі »
Переглядів: 648 | Додав: ksysha | Дата: 02.07.2015 | Коментарі (0)

27 червня – свято всіх рибалок, тобто Всесвітній день рибальства. Його відзначають щороку, починаючи з 1985 року. Заснували свято на Міжнародній конференції з регулювання, розвитку рибальства, яка відбулася в Римі в липні 1984 року. Рішення було викликано тим, що риболовля багато століть є однією з найбільш улюблених розваг людства. Цей вид спілкування з природою захопив мільйони людей у різних країнах світу. Тому Всесвітній день рибальства – це спосіб духовного об’єднання всіх людей, які пов’язані з цією розвагою. Крім того, рибалка – це ще й спорт, який дозволяє зміцнювати духовні й фізичні сили.

Всесвітній день рибальства, звичайно ж, відзначається на природі з вудкою в руках. Багато людей вважають цей день своїм професійним святом, оскільки рибальська й рибопереробна промисловість у сучасному світі дуже розвинені. Праця рибалки незамінна й необхід ... Читати Далі »

Переглядів: 671 | Додав: ksysha | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (4)

     Ось і йде до кінця перший місяць літа, який характеризувався оптимальним кліматом, чим були  спричинені сприятливі умови для розвитку грибів.

     Мікологічне обстеження НПП проводилося маршрутним методом здебільшого лісової рослинності зі збором та гербаризацією деяких зразків грибів, проводився збір фотоматеріалів.

     Здебільшого увага приділялася вивченню грибів відділу Basidiomycota. Відділ є другим за кількістю видів після аскомікотових. Еволюція базидіальних відбувалася паралельно з аскомікотовими. У складі відділу представлені майже всі екологічні групи грибів, в тому числі сапротрофи на різноманітних субстратах, паразити вищих рослин, мікоризоутворювачі, дереворуйнуючі гриби тощо. Трапляються також копротрофи та мікотрофи.

     Хочеться звернути у ... Читати Далі »

Переглядів: 613 | Додав: Oxana | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (1)

В ніч на 22 червня 2015 року інспекторами Державної служби охорони Полтавського ПНД відділення НПП «Нижньосульський» в ході проведення рейду не території Парку було виявлено факт браконьєрства.

 Група осіб в кількості 3 чоловік здійснювала незаконне полювання на диких тварин, а саме було встановлено факт вбивства дикого кабана. При затримці правопорушники намагалися уникнути покарання, шляхом втечі.

На місце події були викликані працівники чергово-оперативної частини Семенівського УМВС для з’ясування всіх  обставин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України – незаконне полювання та внесено відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170320000233 від 22.06.2015 року.


 

Переглядів: 571 | Додав: ksysha | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz