Середа, 24.04.2024, 03:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

        Доброю традицією відділу екологічної освіти Національного природного парку “Нижньосульський” стало щоріне проведення екологічної акції “Годівничка для синички”.

        Під гаслом цієї акції була проведена цікава змістовна робота: конкурси малюнків, фотороботи, поробки, кращий вірш, оповідання, листівка, бесіди  та виготовлення годівничок.

        Мета цієї акції: виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення шорокої просвітницької роботи  та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни.

       Гомірно й весело пройшла акція-конкурс “Годівничка для синички” в Великоселецькій ЗОШ I-IIст. (Оржицький р-н., Полтавська обл.), Худоліївській ... Читати Далі »

Переглядів: 731 | Додав: Julya2 | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

     Озеленення територій має велике значення. Перш за все зелені насадження значно зменшують наявність пилу й диму в повітрі, відіграють своєрідну роль фільтру. Вони впливають на формування мікроклімату, бо діють на тепловий режим, вологість, а також мають значний вплив на здоров’я мешканців даної території.

     10 листопада 2014 року з ініціативи громади с. Худоліївка (Семенівський р-н., Полтавська обл.), колективу відділів екологічної освіти та науки Національного природного парку “Нижньосульський” були проведені заходи щодо озеленення території села. До проведення цих робіт із задоволенням відгукнулися директор Худоліївської ЗОШ I-IIIст. Костяний В.А. та учні старших класів.

         Перед початком проведення робіт працівник відділу екологічної освіти Козлов М.І. розповів усім про те, що в цей період якра ... Читати Далі »

Переглядів: 679 | Додав: ksysha | Дата: 11.11.2014 | Коментарі (1)

Природа!З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Любимо бувати у лісі, на річці, луках та інше. Дивитися на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою, милуємося її красою. Дуже часто почуття любові до вітчизни, Батьківщини, приходить до нас через природу, її красу, яка повністю захоплює людину. Людина – це частина природи. І саме природі ми зобов’язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Тому, що знищити її легко, а відновити неможливо.

Працівники відділу екологічної освіти Національного природного парку “Нижньосульський” постійно працюють з дітьми шкільного віку по збереженню свого рідного краю. Проводять різні екологічні акції, конкурси, бесіди. Нещодавно працівники парку завітали в дошкільний навчальний заклад “Дзвіночок” (с.Чутівка, Оржицький р-н, Полтавська обл.) та провили захід – “Подорож до осіннього лісу”. Метою візиту було: викликати позитивні емоції, навчити дітей помічати красу ... Читати Далі »

Переглядів: 1062 | Додав: ksysha | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (3)

    Наприкінці вересня екологічно свідома міжнародна спільнота відзначає відразу два свята – Всесвітній день моря та Міжнародні дні спостереження за птахами.

   Всесвітній день моря (World Maritime Day) – одне зі значної кількості міжнародних свят, які відзначаються під егідою ООН. Започаткували його з 1978 року за рішенням 10 сесії Асамблеї Міжурядової консультативної організації  (International Maritime Organization, IMO).  Мета Всесвітнього дня моря – привернути увагу міжнародної спільноти до проблем, які пов’язані з не раціональним використання природних багатств морів та океанів,  їх забруднення, що призводить до глобальних проблем цієї важливої компоненти гідросфери. Переоцінити важливість для нашої планети Світового океану складно, оскільки він займає більше 70% її поверхні і виконує функцію кліматоутворюючого фактора та головного акумулятора соняч ... Читати Далі »

Переглядів: 590 | Додав: Oxana | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (1)

Біотехнія - направлений вплив на природні комплекси з метою поліпшення умов існування диких тварин, зниження впливу на них господарської діяльності людини.
Основне завдання біотехнії збереження та збільшення чисельності тварин, усунення негативного впливу на їх існування, факторів пов'язаних з діяльністю людини і природних явищ. Однак біотехнія не повинна розглядатися як якісь дії з порятунку тварин в умовах природних екосистем.
Тому у відповідності до Закону України «Про тваринний світ», працівниками Національного Природного Парку «Нижньосульський» забезпечується збереження середовища існування та відтворення фауни, шляхом створення сприятливих умов, для проживання диких тварин, та збільшення їх чисельності в природному середовищі. З цією метою проводиться комплекс заходів по двох основних напрямках:
- забезпечення якісного поліпшення територій угідь і росту поголів'я диких тварин;
- покращення кормових та захисних властивостей угідь.

Службою д ... Читати Далі »
Переглядів: 643 | Додав: Julya2 | Дата: 20.09.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно Слинько О.А. фахівець відділу екологічної освіти НПП «Нижньосульський» спільно з своїми вихованцями з гуртка «Юні природолюби» та їх батьками в с. Тарасівка Оржицького району Полтавської області облаштувала дитячий майданчик – “Щасливе дитинство”, який є незвичайним або навіть казковим. Що ж в ньому такого незвичайного можна зрозуміти потрапивши на нього, адже тут втілені всі ті знання, вся та любов до природи яку Слинько О.А. прищеплювала своїм вихованцям: тут і екзотичні тварини, й дерево бажань, є навіть казковий автомобіль та мотоцикл, але найбільше вражає сонечко – воно ніби обігріває тебе своїми ніжними промінчиками. Придивившись можна помітити, що більшість матеріалів які використовувалися для облаштування майданчика зазвичай забруднюють природу ( автомобільні шини, пластикові пляшки тощо). Слинько О.А. спільно з вихованцями і нині працює над облаштуванням майданчика доповнює його новими спорудами та фігурами, зараз триває робота над створенням нових фігур – слоник, п ... Читати Далі »
Переглядів: 610 | Додав: ksysha | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (1)

 


Осінь – період відпочинку та збору не деревних ресурсів лісу, а саме поява перших грибів. Під час експедиції території національного природного парку «Нижньосульський» (урочище Драчки, Мохнач, Старий Мохнач, Старий Калкаїв) працівниками відділу науки Лук’яненко Ю.М. та відділу екологічної освіти Слинько О.А. зафіксовано появу перших осінніх грибів. Хоча і в невеликій кількості, але зустрічаються білий гриб, польські , підосичники, маслюки та інші. Існує багато як їстівних так і неїстівних грибів. Щоб не помилитись їх властивості потрібно добре вивчати. Багато грибів є корисними та поживними, іноді їх називають «лісовим» або «рослинним м'ясом». Гриби багаті білком, вуглеводами - специфічним грибним цукром мікозів і глікогеном. Гриби містять мінеральні речовини: калій, фосфор, сірку, магній, натрій, кальцій, хлор, і вітаміни А (каротин), вітаміни групи В, вітамін С, великі кількості вітаміну D і віта ... Читати Далі »

Переглядів: 811 | Додав: ksysha | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (4)

      Україна — рідна, священна земля наших дідів і прадідів. Тут ми народилися і виросли, тут уперше побачили сліпучу синь українського неба і простори зелених ланів. Яка ж все таки прекрасна наша Україна з її чарівною природою. Неповторні пшеничні поля, вишневі садки, повноводі ріки, могутні ліси, широкі рівнини.  Саме на рідній Батьківщині найкращий відпочинок від повсякденних важких робочих буднів, і тому ми прагнемо наповнити Ваший відпочинок комфортом і затишком.

      Нещодавно в с. Лящівці, Чорнобаївського р-ну, працівниками відділу державної охорони Національного природного парку «Нижньосульський», було облаштовано біля мальовничої річки Сули, на урощищі Узвіз, інша назва «Мала Школа», поблизу урочища Хатнища, місце для активного відпочинку, а саме було збудовано бесідку.

      Всі знають що відпо ... Читати Далі »

Переглядів: 722 | Додав: Julya2 | Дата: 09.09.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно керівниками НПП «Нижньосульський» та Полтавської державної аграрної академії був підписаний договір про співпрацю для досягнення спільної мети щодо забезпечення вимог природоохоронного законодавства України, екологічного просвітництва та навчально-методичного забезпечення.

Визначені основні напрямки співпраці:

  • виконання спільних тематичних еколого-освітніх проектів та програм (конференції, фестивалі, конкурси, круглі столи, виставки, акції тощо);
  • підготовка та здійснення спільних інформаційних та видавничих проектів;
  • поширення екологічних знань, залучення громадськості до збереження біорозмаїття та екосистем;
  • проведення спільних наукових досліджень на території Парку, виконання студентами наукових кваліфікаційних робіт;
  • організація польових практик для студентів факультету агротехнологій та екології, напр ... Читати Далі »
Переглядів: 958 | Додав: Julya2 | Дата: 25.07.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно в с.Тарасівка, Оржицького р-н., Полтавської обл., працівниками відділу екологічної освіти НПП “Нижньосульський” було проведено для дітей заняття на тему: “Без води – нема життя”.

Мета заняття: формувати у дітей досвід прийняття екологічно правильних рішень, екологічної культури та свідомості; розвивати вміння правильно, раціонально використовувати природні ресурси, вміти дозувати використання води в побуті; виховувати бережне ставлення до природи, навколишнього світу, води. Діти дізналися: Що таке вода? Де береться вода? Як раціонально потрібно використовувати воду. Грали у вікторини “Угадайка”, “Поливаєм квіти”, “Подорожуєм”, “Всезнайки”.

Також, оскільки в нас зараз літній сезон і відпочинок біля річки – це улюблений вид відпочинку дітей, працівники розповіли дітям про правила поводження ... Читати Далі »

Переглядів: 894 | Додав: ksysha | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (3)

« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz